Effe Uitblaoze, is opgericht op 1 april 1974.


De band is vanaf de oprichting vaste gast in het Gemeenschapshuis te Lepelstraat alwaar iedere zondagmorgen vanaf augustus tot aan de carnaval wordt gerepeteerd.

 


De band bestaat uit 13 leden waarvan een vijftal al vanaf de oprichting lid is. Deze zijn: Bert Rens (trompet) Peter Rens (trombone) Jan van Wijk (invaller op deksel) Cor Steijns (trompet) en Jos van Tilburg (bas). Wim Verschuren (kleine trom) en Cees Hommel (trombone) zijn lid sinds 1978. Camiel Broos (trombone) is lid sinds 2000. Jan Rens (deksels) en Jurgen van Wesel (trompet) zijn lid sinds 2001. Peter Meesters (clarinet) is lid sinds 2003. Thijs van Loon (trompet) is lid sinds 2004. Arno Jacobs (grote trom) is lid sinds 2011, Jeffrey Magielse (trombone) is lid sinds 2016.


Dat de leut geen leeftijd kent blijkt uit de uiteenlopende leeftijd van de leden.


In haar bestaan heeft Effe Uitblaoze deelgenomen aan diverse festivals in o.a. Zevenbergen; Dordrecht; Gorinchem; Hasselt Belgie maar ook in de eigen regio is Effe Uitblaoze graag van de partij.


Effe Uitblaoze wist in het verleden heel Lepelstraat op de been te krijgen door het houden van een sluitingsconcert op de laatste avond van de vastenavond en organiseert inmiddels voor de 34e maal haar eigen bal. Een bal dat van oudsher speciaal wordt georganiseerd voor de trouwe aanhang van de band maar dat al sinds jaar en dag toegankelijk is voor iedereen. Deze middag wordt gevuld met sketches en muziek gemaakt door collega dweilband’s. Ieder EUB Bal wordt gehouden rond een thema. . Klik hier voor een overzicht van wat is geweest.In 2018 vieren wij ons 44 jarig jubileum.


Effe Uitblaoze is vanaf de oprichting nauw verbonden met Carnavals Vereniging ‘T Vagevuur en speelt iedere carnaval op de wagen van deze vereniging. Dit jaar voor de 42e keer in de optochten van Lepelstraat, Halsteren en Bergen op Zoom.